Házení kostkami v Zapovězených zemích

Zapovězené země – fantasy hra na hrdiny, kterou právě vydává nakladatelství Mytago. V tomto krátkém článku stručně představím, jakým způsobem se ve hře používají kostky.

Čti dále…

Tvorba postavy v Zapovězených zemích

Zapovězené země (v angličtině vyšlo jako Forbidden Lands) je fantasy hra na hrdiny, kterou k vydání chystá nakladatelství Mytago. V tomto krátkém článku stručně představím proces tvorby postavy. Vytvoření postavy v Zapovězených zemích trvá přibližně 15 až 30 minut. Pro přehlednost je tvorba rozdělena do dvanáct kroků:

Čti dále…

Zapovězené země

Kolem žebráka z Varassy se utvořil hlouček posluchačů. Tiše seděli ve svitu plápolajícího ohně a naslouchali jeho písním. Dlouho do noci jim zpíval o umrlcích a vlčích lidech, o kdejaké hrůzostrašnosti a o svých nejhorších obavách.

Cosi leží za horami, za mlhou a vytím vlků.
Cosi leží za závojem, ve hvozdech a stínu smrků.
Cosi kráčí, cosi šeptá, volá tě a vábí k sobě.
Přijdi k nám, chceš-li si troufat, chceš-li brzy ležet v hrobě.

Zapovězené země představují nové pojetí klasických fantasy her na hrdiny. V tomto sandboxovém survivalovém RPG nehrajete hrdiny, kteří se vypravují plnit úkoly určované někým jiným - naopak, jste tuláci a ničemové odhodlaní zapsat se do historie prokletého světa. Budete objevovat ztracené hrobky, bojovat s ukrutnými příšerami, bloudit divočinou, a pokud se toho dožijete, možná si i vybudujete a budete bránit svou vlastní tvrz.

Čti dále…

Zajatci času – errata

Náš redakční šotek pracuje pilně a vytrvale, proto se nám do jedenáctého dílu Lone Wolfa vloudila u odkazu 25 chybička, správně má vypadat takto:

Image without description

Čtenářům se omlouváme!

Minimald6

Při svém pravidelném brouzdání ve vodách minimalistických rpg jsem narazil na krásný RPG framework, jehož autorem je Norbert G. Matausch. Je to moc pěkná záležitost, pravidla se podle něj dělají zpravidla pro Pocketmod, což je cool :).

Čti dále…